Categorized | Nyheter

Vårt gemensamma utrymme

Posted on 28 april 2017 by admin

Matsalen har vi skrivit om tidigare och den är så mycket mer än bara en matsal. Den är vårt gemensamma utrymme där vi umgås, inte bara efter träning utan närhelst några av oss känner för att göra någonting tillsammans – spela kort, kolla på en film (vi har en tv där) eller någonting annat. Det gör att vi har ordnat med lite speciella regler för matsalen, för allas vår trivsel. Inga drakoniska regler eller så, utan mer avslappnat så alla ska kunna trivas där och det inte ska bli alltför stökigt eller smutsigt. Allt sådant håller vi till omklädningsrummet, så gott det går, och vi tillämpar de regler som finns med sunt förnuft. Inget paragrafrytteri här, inte!

Vi lyxar till det!
Vi har till och med fixat nytt golv till matsalen och där slog vi på lite extra, kanske lite för mycket, men varför inte? Matsalen är nu försedd med ett riktigt parkettgolv, och det ser riktigt, riktigt bra ut. Vi ville undvika en sådan där typisk ”matsalskänsla”, och få en lite mer hemtrevlig atmosfär, vilket för övrigt också var vår tanke när vi skaffade de nya möblerna i slutet av förra sommaren. Vi tror nog att det inte är så många idrottsföreningar i landet som har ett lika najs gemensamt utrymme som vi har nu, och vi har redan märkt att det används ännu flitigare än tidigare. Så även om det kostade en del så tycker vi att det betalar sig själv på det viset.

Bra för lagkänslan
Ett trevligt gemensamt utrymme som vi alla använder tillsammans, och använder ofta, tror vi också kommer att ytterligare stärka vår redan utmärkta lagkänsla. En bra lagkänsla gör ju också att vi presterar bättre på plan, så på det viset var det också en rent idrottslig investering. Att lyckas som lag handlar ju inte bara om att träna, träna, träna och spela många matcher. Sammanhållningen är ju minst lika viktig, och att alla konflikter som uppstår löses snabbt och på ett bra sätt. Kungsörs BHK tänker på alla sådana detaljer, fortfarande. Många nystartade idrottsföreningar startar ju med den ambitionen, men sedan är det lätt hänt att det glöms bort, och man blir ytterligare en idrottsklubb i mängden. Men inte vi, inte!

Comments are closed.