Categorized | Laget, Spelare

Man måste träna hela kroppen

Posted on 13 april 2016 by admin

I bollsport måste man vara snabb och smidig. Det gäller att snabbt kunna ta sig dit det händer och ha smidigheten att utföra de där finterna som lurar bort motståndarna. Men bollsport handlar inte bara om att kroppen ska vara snabb och vig – den måste också vara stark. Vi tror på en kombination av styrka och smidighet och ser därför till att variera våra träningspass väldigt mycket. Visst har vi mycket matchträning, men vi ser också till att få in löpning, spinning, simning, styrketräning och även saker som till exempel yoga för att träna upp fokus och koncentration. Genom att träna varierat blir vi starka på många olika områden.

Andra hjälpmedel
För att trimma formen ytterligare och göra det lättare att hålla sig i form använder vi oss också av olika hjälpmedel. Ett sådant är kosttillskott. Vi har till exempel möjlighet att köpa in proteinpulver från Svenskt Kosttillskott till ett förmånligt pris så att den som vill kan få ett tillskott av protein. Protein är ju musklernas byggstenar och en av de viktigaste komponenterna om man vill bygga upp sin muskelmassa. Nu handlar det som sagt inte om att vi ska bli några muskelberg, men den som tränar mycket kan behöva extra tillskott av olika saker, och en del av dessa är svårare att få i sig via maten.

Skapa goda förutsättningar
Som klubb fokuserar vi helt enkelt mycket på att våra idrottare ska få en mångsidig träning och att ge dem de hjälpmedel de behöver för att skapa bra förutsättningar för sig själva. För när spelarna mår bra och är på topp så är även laget bra och på topp. En del klubbar står bara för själva matchträningen och lämnar resten av ansvaret att hålla sig i form upp till individen, men vi har märkt att vår metod ger väldigt mycket tillbaka. Våra lite mer annorlunda träningspass, som till exempel yogan, har också visat sig vara väldigt uppskattade. Att få uppleva olika händelser och prova nya saker tillsammans stärker också sammanhållningen i laget ytterligare.

Med det sagt så ligger förstås ändå väldigt mycket av ansvaret på individen. Att vara idrottare på den här nivån kräver att man har självdisciplin och att man verkligen lägger ner tid och energi på att hålla sig hälsosam och i form. Vi försöker göra det så enkelt och roligt som möjligt för våra spelare att hålla rätt nivå.

Comments are closed.