Historia

Vår klubbs historia är ganska kort men man kan verkligen säga att det har hänt väldigt mycket på de sex år som vi har varit verksamma. Det hela började med att det var åtta stycken killar och tjejer som samlades för att diskutera möjligheterna att tillsammans utöva någon form av idrott. Gemensamt för de alla var att det var lagidrotten som var det viktiga och med tanke på att alla hade någon form av erfarenhet från innebandy och handboll gjorde det ganska självklart vart vi skulle lägga vårt fokus.

Inledningsvis så pratades det om att man enbart skulle fokusera på en idrott, då själva arrangerandet skulle ta betydligt mycket mer tid om man skulle satsa på båda, dessutom skulle omkostnaderna bli betydligt högre eftersom handboll och innebandy kräver olika typer av material, och det i sin tur kostar. Lyckligtvis så fanns det erfarenhet i gruppen också kring att organisera klubbar, och vi hade en gammal klubbordförande i gänget.

Ju längre diskussionen kom, desto mer säkra var vi på att det endast fanns en utväg. Det var att satsa på båda. Eftersom två av tjejerna är gamla handbollsspelare och kunde tänka sig att vara tränare, blev det också så att vi satsade på handboll för tjejer. En av killarna hade erfarenhet av elitinnebandy och därför blev det så att innebandy var sporten som det skulle satsas på för killar. Med en finansiering säkrad genom olika initiala sponsorer kunder vi ganska snabbt dra igång och börja värva.

Det gick fort och intresset var väldigt stort för båda sporterna, så efter en inledande säsong kunde vi ganska tydlig se vart vi var på väg. Värvningar gjordes i båda idrotterna, främst ur ledarsynpunkt, och utvecklingen tog flera kliv framåt och lagen började bli mer samspelta. I början av år fyra kunde vi se att vi hade ett härligt gäng med stor potential och idag har vi tagit det steget längre och hoppas såklart på nya och större framgångar! De lär inte vänta på sig med tanke på vilken utvecklingskurva som klubben genomgått. Vi tror på det här och är väldigt stolta över vad vi hittills att lyckats med. Det här är bara början!!!